Active pistolen werken samen met de Anti-Cheat geweren.

Aanpassen teamkleur:
Je kunt kiezen uit vier verschillende teamkleuren. De kleuren zijn blauw, rood, groen en wit (heel licht blauw). Spelers met dezelfde teamkleur kunnen elkaar niet raken.
Levens
Het pistool heeft drie levens lampjes aan de zijkant van het wapen. Elke lampje vertegenwoordigt 3 levens, dus in totaal heeft iedere speler 9 levens per spel. Bij het verlies van 1 leven zal de een lampje eerst langzaam knipperen, verlies je vervolgens nog een leven dan gaat het lampje sneller knipperen na het verlies van een derde leven zal het lampje helemaal uitgaan.

Als je geraakt wordt door een speler van met een andere teamkleur dan zal je pistool een geluidseffect laten horen en gaat het pistool kort trillen.

Aanpassen munitiesoort:

  • Pistol: Je kunt 12 keer schieten voordat je moet herladen. Je tegenstander verliest 1 leven per raak schot
  • Shotgun: Je kunt 6 keer schieten voordat je moet herladen. Je tegenstander verliest 2 levens per raak schot
  • Machinegun: Je kunt 6 keer schieten voordat je moet herladen. Je tegenstander verliest 2 levens per raak schot
  • Rocket: Je kunt 1 keer schieten voordat je moet herladen. Je tegenstander verliest 3 levens per raak schot

Steeds na het wijzigen van de munitiesoort moet je de herlaadknop indrukken.

Schietafstand

De schietafstand bij bewolkt weer of in het donker is tot maximaal 50 meter, bij fel zonlicht neemt de afstand iets af.
Mikken
Het wapen kan geraakt worden door een ander wapen wanneer deze een andere teamkleur heeft. Je dient te mikken op het pistool van de tegenstander. Door de bolling van de lens van de ontvanger kan het pistool zowel vanaf de voorkant als de zijkant geraakt worden. Het infrarood licht is een sterk geconcentreerde bundel van (onzichtbaar) licht waardoor goed mikken essentieel is, zeker op afstand.
Batterijen
Wanneer de levens lampjes allemaal langzaam knipperen dan dienen de batterijen vervangen te worden. Dit kan door met de meegeleverde schroevendraaier de twee schroeven bovenop het pistool (bij de ribbels) open te draaien. Onder het klepje zitten vier batterijen, vervang ze allemaal tegelijk door nieuwe batterijen. Doe de oude batterijen in het zakje, wij zullen deze naar de recycling brengen.